Gifted@248

Over (hoog)begaafde kinderen
Het magazine gifted@248 gaat over kinderen die nieuwsgierig, creatief, vindingrijk, gedreven, oplettend en gevoelig zijn, oftewel: over (hoog)begaafde kinderen. Dat zijn niet altijd de snel en makkelijk lerende kinderen die op school uitmuntende cijfers halen. gifted@248 wil vooral ook die kinderen onder de aandacht brengen die begeleiding nodig hebben bij het in de wereld zetten van hun begaafdheid, intensiteit en creativiteit, zodat ook zij voldoende uitdaging ervaren en onderpresteren vermeden wordt.

Voor ouders en professionals
Het magazine gifted@248 is bedoeld voor ouders met een (hoog)begaafd kind en voor professionals in onderwijs en hulpverlening die met (hoog)begaafde kinderen te maken hebben. Via achtergrondartikelen, interviews, columns en persoonlijke verhalen worden zij geïnformeerd over hoe deze kinderen zich ontwikkelen en wat zij nodig hebben, maar ook hoe en wanneer zij vastlopen en welke problemen zich thuis en op school kunnen voordoen. gifted@248 geeft een beeld van hoe (hoog)begaafde kinderen hun weg vinden binnen het gezin, tussen broers en zussen, in de kinderopvang, in plusgroepen, in de ‘gewone’ klas, in contact met leerkrachten, in de psychologische praktijk en tussen andere kinderen.

De kinderen zelf
Natuurlijk laten deze kinderen ook zelf zien wat zij kunnen. Het magazine gifted@248 is deels gevuld met verhalen, strips en reportages die (hoog)begaafde kinderen maken voor elkaar. Zij vertellen over hun ervaringen met onder meer musea, boeken, games, lesmateriaal en plusgroepen, maken breinbrekende puzzels en bedenken uitdagende prijsvragen.

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina