Kinderwijz ZOMER 2017Inhoud


Hart op de tong
Lichaamstaal zegt meer dan woorden
Plastic fantastic
Systemisch werken met kinderen
Opgroeien is een hele opgave
Jongerennumerologie
Column Charlotte Visch
Stichting Nysa- nieuwe beroepsorgansiatie voor gastouders
Bi-etnische leerlingen verdienen meer aandacht
Boekrecensies
Dat beelddenken bestaat niet
Kijk verder dan: ‘het is overprikkeling’
De hobbelige weg van motivatie en nieuwsgierigheid

EDITIE: ZOMER 2017
VERSCHIJNT: 21 JUNI 2017
VERSCHIJNING: 48 pagina's in 4 pagina's omslag full-colour en garenloos gebrocheerd
PRIJS: € 10,75, de prijs van het magazine Kinderwijz blijft ongewijzigd. Hiervoor in de plaats is het aantal pagina’s verminderd.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,75

Beschrijving

Details

Meer informatie over de inhoud van de artikelen

Kijk verder dan ‘Het is overprikkeling’
Ouders wijten ongewenst gedrag bij kinderen in toenemende mate aan overprikkeling. Dat een kind zich ongepast gedraagt, zou komen door een overvloed aan indrukken en prikkels. Kijken we echter goed, dan blijkt vaak dat vaardigheden tekortschieten en dat het kind begeleiding nodig heeft om zijn gedrag te leren reguleren. Lees het hele artikel van Gerarda van der Veen in de nieuwe Kinderwijz.

Systemisch werken met kinderen
Stel, je krijgt een kind bij je in de praktijk omdat hij extreem boos en agressief gedrag laat zien. Je gaat met het kind werken en de boosheid wordt minder, maar je merkt dat die niet helemaal weggaat. Dan kun je bijna voelen dat er meer aan de hand is, maar dat het misschien iets is wat onbewust is. Er is nog iets wat de boosheid in stand houdt.
De onbewuste gevoelens kunnen zichtbaar worden als je werkt met een familieopstelling. In zo’n opstelling kun je via de waarneming onderzoeken of een persoon resoneert op onverwerkte gevoelens of zich ermee identificeert uit loyaliteit jegens het familiesysteem. Je krijgt op deze manier inzichten in wat er op een diepere laag speelt bij het kind en de ouders. Een kind voelt soms dat er iets niet klopt in het gezin: tussen vader en moeder, tussen moeder en kind of tussen vader en kind.

‘Yes! We spelen het spel weer!’
Kinderen van gescheiden ouders leren – vaak onbewust – niet alles tegen hun ouders te zeggen. Als je eigen pijn wordt veroorzaakt door je vader of moeder, houd je dat liever voor je. Toch is het goed om niet alles op te kroppen. Het therapeutische bordspel ‘Hart op de tong’ helpt je om je gevoelens te uiten en je verhaal te vertellen. In een veilige setting is er aandacht voor de situatie van het kind.

Over de auteur

Over de auteur

Er is geen informatie over de auteur beschikbaar.

Recensies

Recensies

Op dit moment zijn er geen recensies beschikbaar.