Kinderwijz mrt/april 2013 ZAKGELD

Het thema van dit nummer is (zak)geld. Verstandig en goed omgaan met geld, je kunt er het best zo vroeg mogelijk mee beginnen. Dat is het advies van Annemarie Koop van het Nibud. Volgens haar is het goed om kinderen al vroeg zakgeld en financiele verantwoordelijkheid te geven. In dit magazine legt zij uit dat een kind op deze manier ervaart dat niet alles mogelijk is. Kinderen leren zo eerder zelfstandig te zijn.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,95

Beschrijving

Details

Het thema van dit nummer is (zak)geld. Verstandig en goed omgaan met geld, je kunt er het best zo vroeg mogelijk mee beginnen.
Dat is het advies van Annemarie Koop van het Nibud. Volgens haar is het goed om kinderen al vroeg zakgeld en financiele verantwoordelijkheid te geven.
In dit magazine legt zij uit dat een kind op deze manier ervaart dat niet alles mogelijk is. Kinderen leren zo eerder zelfstandig te zijn. Verstandig en goed omgaan met geld. Het gevaar ligt natuurlijk om de hoek dat ouders hun kinderen (willen) verwennen.
Willem de Jong, auteur van Het verwende kind syndroom, vertelt in een interview hoe schadelijk verwenning kan zijn voor kinderen. Hij legt uit dat ouders er goed aan doen hun kinderen te laten wennen aan teleurstellingen en frustraties. Teleurstellingen en frustraties horen ook bij ondernemen.
Claire Groenen heeft als integratief kindertherapeut sinds 2004 een eigen praktijk. Inmiddels is die heel succesvol en heeft zij veel klanten, maar dat ging natuurlijk met vallen en opstaan. Claire vertelt over haar motivatie om te gaan ondernemen, over de zaken waartegen zij is aangelopen en over de manier waarop zij daarmee is omgegaan. Zie voor de overige onderwerpen de inhoudsopgaaf.

Over de auteur

Over de auteur

Er is geen informatie over de auteur beschikbaar.

Recensies

Recensies

Op dit moment zijn er geen recensies beschikbaar.