Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden

De auteur Tischa Neve laat in dit boek zien en ervaren hoe je met samenwerken en vanuit contact en verbinding met je kind lastige situaties kunt voorkomen en kunt oplossen. Hoe je je eigen emoties onder controle leert houden en die van je kind. Tischa Neve leer je hoe je zelf aan de slag kunt met dingen die je graag anders wilt. Hoe je van een time-out een veel fijnere time-in kunt maken, hoe je kunt opvoeden zonder straffen en belonen en waarom dat jou en je kind veel oplevert. Dit boek brengt nog meer gezelligheid, rust en plezier in huis!
DRUK: 2e druk
ONDERTITEL: Opvoeden vanuit contact en verbinding
AUTEUR (S): Tischa Neve
EAN / ISBN: 9789079603350
BESCHIKBAAR: 24 SEPTEMBER 2015
FORMAAT: 17 x 24 cm
VERSCHIJNINGSDATUM:
24 september 2015
AFWERKING: Harde band
AANTAL PAGINA'S: 128
CATEGORIE: Ouders, opvoeden, Pedagogiek

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95

Beschrijving

Details

We zijn allemaal dol op onze kinderen. Brengen ze met liefde groot en steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. En dat gaat bij de meesten van ons behoorlijk goed. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. En dan heb je ook nog je eigen emoties, want jeetje wat kunnen je kinderen veel bij je losmaken. En wat is het soms moeilijk om je geduld te bewaren en steeds weer creatief te zijn met oplossingen voor lastige momenten!
Een beetje inspiratie bij al die uitdagingen is soms heel fijn en handig. Dat is de reden dat ik dit boek heb geschreven. Geen volgende opvoedmethode en niet bedoeld om je te vertellen hoe het moet, maar een boek vol inspiratie met columns en inhoudelijke artikelen. Vol eyeopeners, opdrachten en oefeningen en veel praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen.
Een boek om er regelmatig even bij te pakken omdat je er doorheen zit, ergens tegenaan loopt of om gewoon lekker met een kop thee in verder te bladeren en te lezen. De auteur Tischa Neve laat je in dit boek zien en ervaren hoe je met samenwerken en vanuit contact en verbinding met je kind lastige situaties kunt voorkomen en kunt oplossen. Hoe je je eigen emoties onder controle leert houden en die van je kind. Tischa leer je hoe je zelf aan de slag kunt met dingen die je graag anders wilt. Hoe je van een time-out een veel fijnere time-in kunt maken, hoe je kunt opvoeden zonder straffen en belonen en waarom dat jou en je kind veel oplevert.
Dit boek brengt nog meer gezelligheid, rust en plezier in huis!

Over de auteur

Over de auteur

Tischa Neve (1970) is kinderpsycholoog, opvoedkundige van het tijdschrift ‘JM voor Ouders’, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoed-tvprogramma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich met haar bedrijf Groot&klein (www.grootenklein.nl) op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen. Boeken, lezingen, workshops, coaching en online cursussen: alles om opvoeden (nog) leuker en makkelijker te maken. Regelmatig zie je bijdragen van haar in bladen, kranten en tv-programma’s. Haar benadering van ouders en kinderen is positief, vol humor en geïnspireerd op oplossingsgericht coachen en geweldloos communiceren. Opvoeden vanuit samenwerking en verbinding met je kind in plaats van vanuit macht en controle. Dat is waar Tischa in gelooft.

Dit is alweer haar vierde boek, een boek waarin alles wat ze graag aan ouders en professionals meegeeft bij elkaar staat op een heldere, praktische en laagdrempelige manier. Tischa schrijft met humor, zelfspot (zelf moeder zijn is echt wat anders dan andere ouders coachen), positief en vooral gericht op ontdekken wat werkt voor jou en voor je kind. Want elk kind is anders en elke ouder ook. En er is niet een juiste manier van opvoeden. Tischa Neve over hoe ouders kunnen omgaan met angst van kinderen voor IS

Recensies

Recensies

Op dit moment zijn er geen recensies beschikbaar.