Gifted@248 WINTER 2015/2016

In het winternummer van gifted@248 komen weer uiteenlopende onderwerpen aan bod die te maken hebben met hoogbegaafdheid.In de rubriek ‘ouders’ een interview met Pieter en Suzan, die het verhaal vertellen van hun dochter Eva (12). Hoe kan het zover komen dat ouders in een rechtszaak tegen school belanden, alleen omdat ze passend onderwijs voor hun kind willen?Lisanne van Nijnatten schrijft over de levensloop van onderpresteren. ‘Onderpresteren is vaak een complex probleem waaraan een hele ontwikkeling vooraf is gegaan.’In dit nummer ook een interview met Roland Louwerse. Hij werkte samen met Tijl Koenderink aan het boek Talentbeleid en klassenmanagement in de praktijk. Naar aanleiding van dit boek geeft hij in dit interview zijn visie op talentbeleid in Nederland. Wat heeft Passend Onderwijs voor consequenties voor het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen, en hoe kunnen scholen die het compacten en verrijken al in de vingers hebben hun talentbeleid verder ontwikkelen?Ook is er een artikel van Ben Daeter over epigenetica. Regelmatig moeten visies op opvoeding en onderwijs worden bijgesteld. Dat geldt zeker in onze huidige tijd, want we leven in een sterk veranderde en veranderende wereld. De epigenetica leert ons dat gedachten, opvattingen en gevoelens onze genen kunnen beïnvloeden, met verregaande gevolgen voor gedrag. Opvoeding en onderwijs dienen daar rekening mee te houden, om alle kinderen mogelijkheden te bieden voor een optimale ontwikkeling.Uiteraard ontbreken in dit nummer de kidspagina’s niet en zijn er nog veel meer interessante artikelen en columns.


EDITIE: WINTER 2016
PRIJS: € 8,75 incl. verzendkosten en btw binnen Nederland en Belgie
Voor overige landen is de prijs op aanvraag
FORMAAT: 21 cm x 29,7 cm
VERSCHIJNINGVORM: Geheel full-colour
AFWERKING: garenloos gebrocheerd
AANTAL PAGINA'S PER EDITIE: 48 pagina's in 4 pagina's omslag
CATEGORIE/DOELGROEP: Hoogbegaafd, Onderwijs, ouders, professionals die met hoogbegaafde kinderen werken

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,75

Beschrijving

Details

Het winternummer van Gifted@248 verschijnt rond 23 december.

In het winternummer van gifted@248 komen weer uiteenlopende onderwerpen aan bod die te maken hebben met hoogbegaafdheid.

In de rubriek ‘ouders’ een interview met Pieter en Suzan, die het verhaal vertellen van hun dochter Eva (12). Hoe kan het zover komen dat ouders in een rechtszaak tegen school belanden, alleen omdat ze passend onderwijs voor hun kind willen?

Lisanne van Nijnatten schrijft over de levensloop van onderpresteren. ‘Onderpresteren is vaak een complex probleem waaraan een hele ontwikkeling vooraf is gegaan.’

In dit nummer ook een interview met Roland Louwerse. Hij werkte samen met Tijl Koenderink aan het boek Talentbeleid en klassenmanagement in de praktijk. Naar aanleiding van dit boek geeft hij in dit interview zijn visie op talentbeleid in Nederland. Wat heeft Passend Onderwijs voor consequenties voor het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen, en hoe kunnen scholen die het compacten en verrijken al in de vingers hebben hun talentbeleid verder ontwikkelen?

Ook is er een artikel van Ben Daeter over epigenetica. Regelmatig moeten visies op opvoeding en onderwijs worden bijgesteld. Dat geldt zeker in onze huidige tijd, want we leven in een sterk veranderde en veranderende wereld. De epigenetica leert ons dat gedachten, opvattingen en gevoelens onze genen kunnen beïnvloeden, met verregaande gevolgen voor gedrag. Opvoeding en onderwijs dienen daar rekening mee te houden, om alle kinderen mogelijkheden te bieden voor een optimale ontwikkeling.

Uiteraard ontbreken in dit nummer de kidspagina’s niet en zijn er nog veel meer interessante artikelen en columns.

Over de auteur

Over de auteur

Er is geen informatie over de auteur beschikbaar.

Recensies

Recensies

Op dit moment zijn er geen recensies beschikbaar.