Gifted@248 HERFST 2015In het herfstnummer van gifted@248 komen weer uiteenlopende onderwerpen aan bod die te maken hebben met hoogbegaafdheid.In de rubriek ‘ouders’ een interview met Anouar (18) en zijn moeder. Anouar was altijd een modelkind. Zijn ouders, die in Marokko geboren zijn en geen hoge schoolopleiding hebben, waren supertrots toen hij naar het gymnasium ging en daar heel hoge cijfers haalde. Maar Anouar, die erg perfectionistisch is en veel last had van faalangst, kon de druk niet aan en bleef zitten in 4 gymnasium omdat hij totaal uitgeput was. Hoe kijken hij en zijn moeder daar nu tegenaan?Lisanne van Nijnatten schrijft over onderwijs voor hoogbegaafden met een extra zorgvraag. ‘Het is aan volwassenen om kinderen te laten zien hoe leuk en interessant de wereld is. Kinderen weten niet wat de wereld allemaal te bieden heeft. Het lesaan¬bod moet dus komen vanuit volwassenen, omdat zij op basis van hun eigen kennis en leerproces meer weten over wat er in de wereld te ontdekken valt. Natuurlijk kunnen kinderen wel vragen stellen over de wereld en zich verwonderen. Dus samen kom je een heel eind.’Ook is er een interessant interview met James T. Webb over misdiagnoses bij hoogbegaafde kinderen. James T. Webb is een internationaal erkende klinisch psycholoog die zich op bijzondere wijze inzet voor hoogbegaafde kinderen. Hij richt zich hierbij vooral op de sociale en emotionele behoeften van deze doelgroep. Webb heeft meer dan zestig wetenschappelijke publicaties, tien boeken en veel onderzoekspapers over hoogbegaafdheid geschreven.Marianne Rietveld vertelt in haar artikel dat er de afgelopen maanden weer veel kinderen in haar praktijk gekomen zijn met wie zij een stukje mag meelopen. Geen hoogbegaafd kind is hetzelfde, dus voor haar is het iedere keer weer prettig om een onderzoekende houding aan te nemen en te ontdekken wat maakt dat ouders en kind bij haar komen.Ook is er een interview met Martin Snijders over de INPP-methode, waarmee hij gevoelige hoogbegaafde kinderen kan helpen in balans te komen.Uiteraard ontbreken in dit nummer de kidspagina’s niet en zijn er nog veel meer interessante artikelen en columns.


EDITIE: HERFST 2015
VERSCHIJNT: 23 septemberi 2015
PRIJS: € 8,75 incl. verzendkosten en btw binnen Nederland en Belgie
Voor overige landen is de prijs op aanvraag
FORMAAT: 21 cm x 29,7 cm
VERSCHIJNINGVORM: Geheel full-colour
AFWERKING: garenloos gebrocheerd
AANTAL PAGINA'S PER EDITIE: 48 pagina's in 4 pagina's omslag
CATEGORIE/DOELGROEP: Hoogbegaafd, Onderwijs, ouders, professionals die met hoogbegaafde kinderen werken

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 8,75

Beschrijving

Details

In het herfstnummer van gifted@248 komen weer uiteenlopende onderwerpen aan bod die te maken hebben met hoogbegaafdheid.

In de rubriek ‘ouders’ een interview met Anouar (18) en zijn moeder. Anouar was altijd een modelkind. Zijn ouders, die in Marokko geboren zijn en geen hoge schoolopleiding hebben, waren supertrots toen hij naar het gymnasium ging en daar heel hoge cijfers haalde. Maar Anouar, die erg perfectionistisch is en veel last had van faalangst, kon de druk niet aan en bleef zitten in 4 gymnasium omdat hij totaal uitgeput was. Hoe kijken hij en zijn moeder daar nu tegenaan?

Lisanne van Nijnatten schrijft over onderwijs voor hoogbegaafden met een extra zorgvraag. ‘Het is aan volwassenen om kinderen te laten zien hoe leuk en interessant de wereld is. Kinderen weten niet wat de wereld allemaal te bieden heeft. Het lesaan¬bod moet dus komen vanuit volwassenen, omdat zij op basis van hun eigen kennis en leerproces meer weten over wat er in de wereld te ontdekken valt. Natuurlijk kunnen kinderen wel vragen stellen over de wereld en zich verwonderen. Dus samen kom je een heel eind.’

Ook is er een interessant interview met James T. Webb over misdiagnoses bij hoogbegaafde kinderen. James T. Webb is een internationaal erkende klinisch psycholoog die zich op bijzondere wijze inzet voor hoogbegaafde kinderen. Hij richt zich hierbij vooral op de sociale en emotionele behoeften van deze doelgroep. Webb heeft meer dan zestig wetenschappelijke publicaties, tien boeken en veel onderzoekspapers over hoogbegaafdheid geschreven.

Marianne Rietveld vertelt in haar artikel dat er de afgelopen maanden weer veel kinderen in haar praktijk gekomen zijn met wie zij een stukje mag meelopen. Geen hoogbegaafd kind is hetzelfde, dus voor haar is het iedere keer weer prettig om een onderzoekende houding aan te nemen en te ontdekken wat maakt dat ouders en kind bij haar komen.

Ook is er een interview met Martin Snijders over de INPP-methode, waarmee hij gevoelige hoogbegaafde kinderen kan helpen in balans te komen.

Uiteraard ontbreken in dit nummer de kidspagina’s niet en zijn er nog veel meer interessante artikelen en columns.

Over de auteur

Over de auteur

Er is geen informatie over de auteur beschikbaar.

Recensies

Recensies

Op dit moment zijn er geen recensies beschikbaar.