Boek over pubers

LET OP! HET BOEK OVER PUBERS VERSCHIJNT IN NOVEMBER 2017


(ongeredigeerde tekst)

Ach, ze zijn zo aandoenlijk en leuk, die pubers. En tegelijkertijd kun je ze als ouder hoogstwaarschijnlijk regelmatig wel achter het behang plakken. Chagrijnig, onbereikbaar, van heel boos naar hyper, lamlendig, brutaal of supermelig. Soms heel groot en dan weer heel klein. Bij een beetje puber komt alles voorbij.
Aan ons de taak om die wispelturige puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven. Met de puberteit begint het losmaken én loslaten. En juist dan heeft die uithuizige, dwarse puber je meer dan ooit nodig; jouw sturing, hulp, meedenken en steun. Loslaten én goed begeleiden dus – een behoorlijk ingewikkeld proces en een hele uitdaging.
Voor jou als ouder of professional die werkt met pubers schreef ik daarom dit boek. Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners, humor en veel praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers. Door dit boek te lezen snap je waarom een puber doet wat hij doet en kun je daar weer om lachen.

Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven. Kortom: hoe je samen deze pittige én leuke periode makkelijker doorkomt.
DRUK: 1e druk
AUTEUR (S): Tischa Neve
EAN / ISBN: 9789079603435
BESCHIKBAAR: november 2017
FORMAAT: 17 x 24 cm
VERSCHIJNINGSDATUM:
eind oktober 2017
AFWERKING: Hardcover
AANTAL PAGINA'S: ca 128 pagina's
CATEGORIE: Ouders, Kindercoaching, MBO, Intern begeleiders

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Beschrijving

Details

LET OP! HET BOEK OVER PUBERS VERSCHIJNT IN NOVEMBER 2017

(ongeredigeerde tekst)
Ach, ze zijn zo aandoenlijk en leuk, die pubers. En tegelijkertijd kun je ze als ouder hoogstwaarschijnlijk regelmatig wel achter het behang plakken. Chagrijnig, onbereikbaar, van heel boos naar hyper, lamlendig, brutaal of supermelig. Soms heel groot en dan weer heel klein. Bij een beetje puber komt alles voorbij. Aan ons de taak om die wispelturige puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven. Met de puberteit begint het losmaken én loslaten. En juist dan heeft die uithuizige, dwarse puber je meer dan ooit nodig; jouw sturing, hulp, meedenken en steun. Loslaten én goed begeleiden dus – een behoorlijk ingewikkeld proces en een hele uitdaging. Voor jou als ouder of professional die werkt met pubers schreef ik daarom dit boek. Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners, humor en veel praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers. Door dit boek te lezen snap je waarom een puber doet wat hij doet en kun je daar weer om lachen.
Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven. Kortom: hoe je samen deze pittige én leuke periode makkelijker doorkomt.

Over de auteur

Over de auteur

Tischa Neve (1970) is kinderpsycholoog, opvoedkundige van het tijdschrift ‘JM voor Ouders’, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoed-tvprogramma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich met haar bedrijf Groot&klein (www.grootenklein.nl) op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen. Boeken, lezingen, workshops, coaching en online cursussen: alles om opvoeden (nog) leuker en makkelijker te maken. Regelmatig zie je bijdragen van haar in bladen, kranten en tv-programma’s. Haar benadering van ouders en kinderen is positief, vol humor en geïnspireerd op oplossingsgericht coachen en geweldloos communiceren. Opvoeden vanuit samenwerking en verbinding met je kind in plaats van vanuit macht en controle. Dat is waar Tischa in gelooft. Dit is alweer haar vijfde boek, een boek waarin alles wat ze graag aan ouders en professionals meegeeft bij elkaar staat op een heldere, praktische en laagdrempelige manier. Tischa schrijft met humor, zelfspot (zelf moeder zijn is echt wat anders dan andere ouders coachen), positief en vooral gericht op ontdekken wat werkt voor jou en voor je kind. Want elk kind is anders en elke ouder ook. En er is niet een juiste manier van opvoeden. Tischa Neve over hoe ouders kunnen omgaan met angst van kinderen voor IS

Recensies

Recensies

Op dit moment zijn er geen recensies beschikbaar.

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF