Aanbod BIG Bonaire nu ook in Nederland!!


Na de oproep voor gezinnen voor deelname aan BIG Bonaire, een programma van een week op Bonaire voor gezinnen met hoogbegaafde kinderen, kwamen er veel verzoeken van ouders: kan dat ook in Nederland? Na de geslaagde versie in februari 2016, hebben ze besloten om gehoor te geven aan deze verzoeken:
Merk jij dat je kind veel uitdaging nodig heeft en dat je alle zeilen bij moet zetten om voldoende input te bieden?
 
Zouden jij en/of je kind graag leuke mensen ontmoeten waarbij jullie jezelf kunnen zijn?

Heb je het gevoel dat je tegen de stroom in moet roeien om als ouder te doen wat goed is voor je kind en wil je meer grip krijgen op hoe je je kind de sturing en steun kunt bieden die het nodig heeft?

Dan is de familieXpeditie net iets voor jou….

De familieXpeditie is een gezinsactiviteit voor gezinnen met hoogbegaafde kinderen en is bedoeld om even te ontsnappen uit de dagelijkse beslommeringen en samen met je gezin verrijkende ervaringen op te doen. De kracht van onze familieXpedities is dat ze naast een uitdagend kinderprogramma en een inspirerend ouderprogramma ook gezamenlijke gezinsactiviteiten aanbieden zodat ook de dynamiek binnen het gezin de nodige aandacht krijgt.

De familieXpedities worden begeleid door een team van ervaren ECHA specialisten hoogbegaafdheid met ieder een eigen expertise gebied. De één is gespecialiseerd in de sociaal-emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen, de ander in verrijkingsprogramma’s en onderzoekend leren, en weer een andere in het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Vaak zitten ouders met allerlei vragen over hoe ze het beste hun kind kunnen begeleiden. Wat heeft het kind nodig? Welke accenten leg je en wat laat je juist los?
Omdat ze jullie tijdens de familieXpeditie als gezin beter leren kennen kunnen ze indien gewenst gerichte feedback op maat geven. Een mooie bijkomstigheid, maar het belangrijkste is dat ze jullie de kans willen bieden om plezier te maken, leuke mensen te ontmoeten en inspiratie op te doen.

Ze organiseren 2 familieXpedities; één in Nederland en één in Bonaire. Geef je gezin een positieve boost en doe mee. Klik op de link voor meer informatie: • familieXpeditie NL in NederlandfamilieXpeditie BIG op Bonaire.

Het team bestaat uit Anita Wuestman. Marijke Schekkerman, Astrid Loontjens en Marieke van der Zee. Ze zijn alle 4 ECHA-specialist in Gifted Education en hebben de zeer verschillende expertise gebundeld. Samen ervaren ze de kracht van elkaar aanvullende en versterkende kennis en ervaring.